Munkaerő kölcsönzés

A munkaerő-kölcsönzés ma már nem számít újdonságnak, sok cég alkalmazza ezt a módszert, különösen akkor, ha csak időszakosan van szüksége valamilyen szakemberre. Cégünk munkaerő bérbeadásával is foglalkozik, ami azt jelenti, hogy mi vesszük föl a munkaerőt, hozzánk van hivatalosan bejelentve, vagyis mi fizetjük a bérét, mi fizetjük utána a járulékokat, a munkaerő ugyanakkor bérelhető, vagyis helyileg nem nálunk dolgozik, hanem a bérlő telephelyén végez termelő munkát.

Eredetileg egy partnerünk kimondottan mérnököket kért ilyen célból, ekkor kezdtünk el ezzel a területtel is foglalkozni. Mára azonban már más szakemberek is dolgoznak nálunk, akik munkáját a munkaerő-kölcsönzés intézményének keretein belül más cégek is igénybe vehetik. Így tudunk biztosítani például hegesztőket, csőszerelőket, és ahogy már említettük, mérnököket is. Mindezt természetesen úgy, hogy a bérlőnek nincsenek járulékfizetési vagy éppen bérfizetési kötelezettségei, hiszen ezeket mi biztosítjuk!

Kinek jó a munkaerő-kölcsönzés? A munkaerő-kölcsönzés elsősorban azoknak a munkaadóknak lehet hasznos, akik csak egy meghatározott időre keresnek valamilyen munkaerőt, és nem szeretnének ehhez állandóra fölvenni valakit. Ilyen helyzet előfordulhat, ha például komplett projektre, egy épület kivitelezésére keresnek szakembereket, ekkor ugyanis előre lehet tudni, hogy amikor az épület elkészült, már nem biztos, hogy szükség lesz az adott szakemberek munkájára. Ilyenkor jöhet jól a munkaerő-kölcsönzés.

A munkavállaló szempontjából ez a forma azért előnyös, mert így, ha külföldön kap is munkát, biztosított, hogy megkapja a fizetését, normális szállást biztosítunk számára, és nem kell semmilyen átveréstől tartania. Cégünk a munkaerő-kölcsönzés keretein belül főleg külföldre közvetít dolgozni akaró szakembereket, jelenleg mintegy 14 emberünket foglalkoztatják például a Lausser Gmbh-nál. Azonban Magyarországon belül is egyre több vállalat él ezzel a lehetőséggel, nyilvánvaló előnyei miatt itt is egyre népszerűbb ez a foglalkoztatási forma.